ForeDragsserie ved FIlosofikafeen («Lillekafeen»)

Kritisk tenkning 1

Hva er kritisk tenkning og hvordan praktisere det? I dette kurset ser vi nærmere på begge deler. Kurset er det første av to deler, og består av en rekke videoer hvor de ulike «verktøy» til bruk i kritisk tenkning blir forklart og benyttet. Det er et kurs som er åpent for alle som er interessert. Ingen forkunnskaper kreves. Du kan følge kurset til de tidene du selv ønsker.
Å tenke kritisk...

Hva er inkludert?

  • 3 moduler
  • 1 kursbevis fra Kristiansand filosofikafé.
  • Oppgaver underveis.
  • 12 videoer.
  • Du kan kommunisere med andre kursdeltakere.
  • Modulene blir gjort tilgjengelig for deg hver uke.

Å tenke kritisk...

Blir du med på denne serien med foredrag, får du kjennskap til flere sentrale teknikker eller mentale verktøy, som du kan bruke i møtet med egne og andres oppfatninger. Å tenke kritisk innebærer å forholde seg på en viss måte, og ta visse mentale «grep». Det er blant annet viktig å kjenne til hvordan man tolker og avklarer oppfatninger, hvordan man skaper og vurderer argumenter, samt hvordan man gjenkjenner dårlige argumenter. Vi ser også på hvordan du kan skrive avisinnlegg, skrive drøftende essay, og delta i muntlig diskusjon.

Det krever ingen forkunnskaper å være med på dette. Kurset ble opprinnelig arrangert med samlinger. Kritisk tenkning 2 blir med samlinger både på restauranten HOS NABOEN i Kristiansand sentrum og på ZOOM. Det anbefales at du har tatt Kritisk tenkning 1 før du deltar på Kritisk tenkning 2.

Foredrag og samtaler på del 2 som holdes hver høst.

Hver høst holdes det samlinger i kritisk tenkning på restauranten HOS NABOEN i Kristiansand sentrum. Disse samlingene er også tilgjengelig for deltakerne på Internett. Det betyr at du kan følge samlingene i din egen stue om du ønsker det.

Høstens samlinger bygger på Kritisk tenkning 1.

Om du ønsker å følge høstens foredragsserie i kritisk tenkning, kan du ta Kritisk tenkning 1 uten fysiske samlinger. Det er et rent internettkurs med videoer og noen oppgaver. Kurset kan tas i løpet av en uke, men du kan bruke så lang tid du vil.
MØt forEdragsholderen

Ralph Henk Vaags

Ralph Henk Vaags har lang erfaring som foreleser og forsker. Han har Mastergrad i filosofi fra universitetet i Oslo, Mastergrad i teologi og doktorgrad i religionsfilosofi fra universitetet i Uppsala.

Vaags er forfatter av flere bøker i filosofi, og har holdt foredrag en rekke steder, blant annet i Uppsala, Curitiba (Brasil), Bello Horizonte (Brasil) og i Paris.
Ralph Henk Vaags - forfatter av kurset
Created with